Rita te Riet

piano, keyboard, orgel, (koor)directie, muziektheorie, solfège

In mijn jeugdjaren toen ik bij de Haaksbergse Muziekschool lessen volgde op verschillende instrumenten merkte ik dat ik enorm veel plezier had in alle vormen van muziekmaken. Het was dan ook logisch dat dat uitmondde in een studie aan het conservatorium. Zo kon ik er immers mijn beroep van maken. Ik volgde hoofvaklessen bij o.a. Gijs van Schoonhoven, Kees Stolwijk, Chris Fictoor, Valentijn Smit en Jeroen de Wit.
Vanaf mijn afstuderen in 1991 geef ik met nog evenveel plezier in muziekmaken lessen. In eerste instantie in Twente en Salland en nu alweer een heel aantal jaren in de Achterhoek.

Ton Steintjes

piano, keyboard, (Hammond)orgel, Klavecimbel en improvisatie

Op de muziekschool in Winterswijk kreeg ik mijn eerste muzieklessen, waarna meerdere hoofdvakstudies volgden aan het conservatorium in Enschede met lessen bij o.a. Anco Ezinga, Harry Mast en Gijs van Schoonhoven. Na mijn afstuderen in 1985 als docerend musicus, volgde in Arnhem de opleiding tot uitvoerend musicus bij Hans van Nieuwkoop. Later breidde ik mijn muzikale kennis nog uit met vervolgstudies en specialisaties bij o.a. Jean Claude Zehnder in Bazel en volgden nog twee hoofvakstudies in Enschede bij Jeroen de Wit en Remy Syrier.
Improvisatie was een onderdeel van verschillende studies en nadien heb ik me daar verder in verdiept. Daarom hoort improvisatie-les ook tot ons aanbod.
Ik schrijf muzikaal-analytische columns voor o.a. The Beatles-Fanclub.
Handvatten aanbieden voor de muzikale luisterervaring is een geïntegreerd deel van al onze lessen.