Dirigeerles

Beginnende dirigenten, maar ook dirigenten die al een tijdje in de praktijk werkzaam zijn kunnen vaak op meerdere vlakken les en begeleiding gebruiken. Als dirigent zijn er immers veel dingen die je moet beheersen en veel zaken die je moet weten.

Een breed vakgebied
De directielessen die je bij ons kunt volgen zijn gericht op het ontwikkelen van dirigeervaardigheden, het vergroten van de kennis van de algemene muziekleer, het trainen van het gehoor en het verkennen van repertoire. Je kunt ook voor één van deze specifieke deelgebieden lessen volgen.
Bovendien is (bij)scholing mogelijk in de oudste christelijke kerkmuziek: het Gregoriaans. Ook kunnen we je helpen bij vragen over kerkmuziek en liturgie. Kortom: het dirigeren behelst meer dan je zo op het eerste gezicht zou denken en juist dat maakt het tot een boeiende bezigheid.

Frequentie
De lesfrequentie, het aantal lessen en de lesduur kunnen we in overleg vaststellen, al naar gelang je ervaring en je wensen t.a.v. het toekomstig gebruik van je te verwerven vaardigheden en kennis.

close-button