voor ieder niveau

Hoogbegaafdheid etc.

Op het gebied van lesgeven aan kinderen met een speciaal aandachtsgebied (hoogbegaafdheid, ADHD, autisme, dyslexie) hebben we ruime ervaring en gebleken is dat muziek maken juist ook deze kinderen een positieve input geeft.
Naast veel plezier en zelfvertrouwen geeft het het kind een kans om op een creatieve manier (door klank en muziek) uiting te geven aan wat hem of haar bezighoudt.
Als er sprake is van hoogbegaafdheid is het soms mogelijk om al op de leeftijd van vier jaar te beginnen met de lessen.

Muziek bij een fysieke beperking
In onze praktijk is afgelopen jaren gebleken dat het ook voor kinderen en volwassenen met enige vorm van fysieke beperking heel goed mogelijk is om actief muziek te maken en daar heel veel plezier aan te beleven. Omdat hierin elke situatie anders is kiezen we gedurende de lessen samen de beste werkwijze. Zo ontstaat er niet allen een hobby maar worden ook lichaam en geest geoefend.

Muzikaal cadeau

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Met onze bon kun je over een door jezelf te bepalen periode een ander kennis laten maken met het plezier van piano, keyboard of orgel spelen.
Of misschien wil je zelf wel proberen of het iets voor je is? Ook daar kan de bon voor worden ingezet.

De kosten (inclusief administratiekosten):

één of twee lessen: €25,- per les van 30 minuten

drie of vier lessen: €23,- per les van 30 minuten

vijf of meer lessen: €21,50 per les van 30 minuten

Na ontvangst van het volledige bedrag krijg je de bon thuis gestuurd.
Neem contact op voor meer informatie.

Pianoles

Als je piano speelt kun je kiezen uit een waaier aan muziekstijlen: pop, jazz, blues, country, klassiek…

Wij streven er in de lessen naar om de technische vaardigheden en het muzikale begrip zoveel mogelijk te ontwikkelen met behulp van muziekstukken die aansluiten bij de belevingswereld van de leerling.

De allerjongsten
Voor kinderen tot 7 jaar hanteren wij een in de praktijk ontstane en getoetste lesopbouw, waarbij toetsenspel, zang, improvisatie, e.d. in spelvorm worden aangeboden.

We maken in de lessen gebruik van boeken die speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn ontwikkeld.

Keyboardles

Het keyboard is een veelzijdig instrument, waarop je al snel een complete song met melodie, begeleiding en ritme kunt uitvoeren. Ook kun je oneindig veel sounds en stijlen uit een keyboard halen en hierdoor is het een perfect instrument voor popmuziek, zowel solo bespeeld als in een band. Er zijn veel lesmethodes om de muziek die bij je past te leren spelen of in stijl te leren improviseren. Door je op deze manier muzikaal te ontwikkelen vergroot je ook nog eens het plezier van het luisteren naar je lievelingsmuziek.

Muziek op school
Als muziek een onderdeel uitmaakt, of gaat uitmaken van je lespakket op de middelbare school, is het kunnen bespelen van een toetsinstrument als keyboard of piano een groot voordeel. Er ontstaat gemakkelijk een wisselwerking en deze kruisbestuiving levert mooie dingen op!

Bij keyboard spelen is er een hele wereld te ontdekken!

Hammond-orgelles

Je ziet en hoort het Hammond orgel tegenwoordig weer in allerlei bands en reclame tunes. De Hammond is de klassieker onder de elektronische orgels. Waar alle andere elektronische orgels de afgelopen decennia zijn verdwenen doorstond de Hammond de tand des tijds. De specifieke Hammondsound die iedereen kent lijkt tijdloos.

Met de vele mogelijke repertoire-richtingen en het scala aan registeer-opties is het een uitdaging om dit instrument te verkennen!

Klavecimbelles

Als je kiest voor klavecimbel bespeel je een heel origineel instrument. Je kunt het klavecimbel zien als de voorloper van de piano, maar het is veel meer dan dat: het is een prachtig instrument met een eigen klank en repertoire. Op het klavecimbel kun je solo spelen, maar ook heel mooi een ander instrument zoals viool of blokfluit begeleiden.

Pijporgelles

De orgellessen geven we in de kerk, zodat je zo snel mogelijk leert spelen met handen én voeten. Het orgel wordt ook wel de koning onder de instrumenten genoemd; het kan klinken van fluisterzacht tot oorverdovend hard. Als je orgel speelt verken je muziek uit alle eeuwen van de westerse instrumentale muziek: de anonieme orgelstukken uit de middeleeuwen, de kleurrijke muziek uit de renaissance, het indrukwekkende werk uit de barok van grootmeesters als Buxtehude en Bach, de klassieke werken van Mozart en Beethoven, de romantische school van Franck en Reger en tenslotte het eigentijdse repertoire van componisten als Messiaen en Welmers.
Middels improvisatie is er op het orgel veel ruimte voor creativiteit, waarbij het ook kan en mag swingen!

Dirigeerles

Beginnende dirigenten, maar ook dirigenten die al een tijdje in de praktijk werkzaam zijn kunnen vaak op meerdere vlakken les en begeleiding gebruiken. Als dirigent zijn er immers veel dingen die je moet beheersen en veel zaken die je moet weten.

De directielessen die je bij ons kunt volgen zijn gericht op het ontwikkelen van de dirigeer-vaardigheden, het vergroten van de kennis van de algemene muziekleer, het trainen van het gehoor en het verkennen van het repertoire. Je kunt ook voor één van deze specifieke deelgebieden lessen volgen.
Bovendien is (bij)scholing mogelijk in de oudste christelijke kerkmuziek: het Gregoriaans. Ook kunnen we je helpen bij vragen over kerkmuziek en liturgie. Kortom: het dirigeren behelst meer dan je zo op het eerste gezicht zou denken en juist dat maakt het tot een boeiende bezigheid.

De lesfrequentie, het aantal lessen en de lesduur kunnen we in overleg vaststellen.

Muziektheorie les

Muziek is als een taal. De “grammatica” van het muziekschrift leren kennen helpt je om een muziekstuk of song beter te begrijpen en sneller in te studeren.
In de lessen verken je op een overzichtelijk manier de theoretische basis van muziek.
We besteden aandacht aan het notenschrift, intervallen, akkoorden, toonladders, maat, ritme, muziektermen, etc.
De lessen zijn (eventueel in combinatie met solfège) ideaal als voorbereiding op het toelatingsexamen voor het conservatorium.

Solfège

Wil je je muzikale gehoor trainen, wellicht ook als onderdeel van je voorbereiding op het toelatingsexamen voor het conservatorium, dan zijn de lessen solfège een aanrader.
Je werkt aan het horen, noteren en uitvoeren van ritmes, melodieën, intervallen, akkoorden, toonsoorten en maatsoorten.

Improvisatie

Improviseren is misschien wel de ultieme vorm van muziek maken. In de lessituatie worden je handvatten aangereikt om uiteindelijk boven de regels uit te groeien en in een flow van inspiratie te komen en zo jezelf te verrassen met wat er gebeurt.

Improviseren kent vele uitdrukkingsvormen: klassiek al dan niet op een thema, solerend in blues, rock, pop, jazz, over een akkoordenschema of helemaal vrij!
Wij integreren improvisatie vaak in de lessen, maar voor wie wil bieden we ook improvisatieles aan als zelfstandige lesvorm. Daarbij is beheersing van je instrument wel een vereiste.

Contact

Vraag een gratis proefles aan